12-03-12

SAN DIEGO FIRE RESCUE DEPARTMENT ON TV

Vandaag geef ik jullie graag een link mee, de link naar TheBattalionTV.

TheBattalionTV is een website waarop men verschillende brandweerdiensten van de VS van naderbij kan bekijken. Zo gaat het ondermeer over de brandweerdiensten van San Francisco, Washington DC, Tampa,...maar ook over San Diego.

Klik op http://www.thebattalion.tv/webisode/westcoast en klik dan op het balkje van San DIego Fire Rescue Department zoals deze...

 

 

San-Diego.png

 

 

Dan krijg je de toegang en de keuze tot verschillende webisodes. Bekijk ze allemaal eens en kom zo alvast meer te weten over deze brandweerdienst in het Zuiden van Californië. We krijgen ondermeer het volgende te zien;

Webisode 1:

Op stap met de San Diego Medical Services Enterprise, of kortweg...de Dienst 100. Medische oproepen maken, zoals in België trouwens, het merendeel van het werk. In San Diego is dit niet anders! Alle ziekenwagens hebben een bemanning van 2 EMT's, waarvan minstens 1 Paramedic. Vrijwel alle eerste lijnsvoertuigen van de brandweer hebben eveneens minstens 1 Paramedic aan boord. Daarnaast rijden er ook nog eens EMS Field Supervisors rond en het is zo'n man die ons in deze aflevering mee de straat opneemt! 

Webisode 2 en 3:

Een dagje wacht lopen met de mensen van Engine 17.

Webisode 4:

Op stap met Engine 12 Lincoln Park. Naast verschillende medische tussenkomsten wordt er ook nog uitgereden voor een brandalarm, een verkeersongeval en een geknelde.

Ook de toenmalige Fire Chief, Tracy Jarman, komt haar zegje doen.

Webisode 5:

In deze aflevering krijgen we de uitleg van een brandweerman met Belgische roots... We doen de flightsuit aan, zetten de helm op de kop en stijgen op met de AirOps Division.

Webisode 6:

We rijden opnieuw uit met Engine 12, ondermeer naar een verkeersongeval waarbij een wagen deels een ravijn inreed. Het gaat 'em om een beknelling, ook de lden van Rescue 4 komen ter plaatse.

Webisode 7:

Het is een verplichting binnen de San DIego Fire Rescue Department om je fysiek op peil te houden met dagelijks sporten. Elke shift moet je minstens één uur met sport bezig zijn. Elke kazerne heeft eigen fitnesstoestellen maar de crews gaan soms ook nog naar sportvelden, het strand, zwembaden,...of ze steken zelf een hindernisparcours in mekaar.

Naast het dagelijkse sporten zijn oefeningen, lessen, opleidingen,...de meer dan normaalste zaak. Engine 35 toont ons even een kleine bluswagen voor grasbranden.

Webisode 8:

Het is 4th of July, Onafhankelijkheidsdag voor de Verenigde Staten! Groot feest dus...maar de brothers van San Diego zijn van dienst. In deze laatste aflevering krijgen we een kijkje binnenin de rangen van de San Diego Lifeguards.

Een dienst welke sinds enkele jaren bij de brandweer werd ondergebracht, een goedgeoliede machine met verschillende voer- en vaartuigen. Ze beschermen zo'n 35 km kustlijn, tot 5 km uit de kust, en het ganse Mission Bay. Ze baten tientallen strandreddersposten uit. Ze staan in voor ondermeer reddingen op zee, ordehandhaving, klifreddingen, duikwerken, blussingen te water,...

 

 

 

 

 

 

11:17 Gepost door Carl Verstrepen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.