01-04-12

CITY OF SAN DIEGO

San Diego...een stad gelegen aan de Westkust van de VS, in San Diego County, in het uiterste Zuiden van Californië, aan de grens met Mexico.

De oppervlakte telt meer dan 964 000 km² met meer dan 1.3 miljoen inwoners. 

San Diego is ongetwijfeld één van de meest welvarende plekken in de VS. Het kent niet de romantiek van San Francisco en het mist de glamour van LA maar het heeft dan ook weer niet af te rekenen met de smog en de sociale problemen van de noordelijke steden. In de recente jaren heeft ook deze stad het economisch zwaar te verduren gehad maar bleef toch nog altijd met het hoofd boven water. Talloze rijke gepensioneerden en miljardairs komen zich hier maar al te graag settelen in America's finest city, de bijnaam van San Diego.

Juan Rodriguez Cabrillo was de eerste Europeaan die hier in 1542 voet aan wal zetten en de streek verkende vanuit Point Loma. In 1602 landde Sebastian Vizcaino toen hij de kust in kaart moest brengen. Hij doopte de stad to San Didacius, naar een Spaans heilige, wat later San Diego werd.

San Diego heeft een zeer goede natuurlijke haven en is mede hierom een belangrijke uitvalsbasis voor de Amerikaanse marine aan de Westkust. De stad is ook bekend voor de ruimtevaartindustrie en de zeer gerespecteerde universiteit van San Diego (University of California, San Diego kortweg UCSD), welke eigenlijk ten noorden van de stad ligt, in La Jolla.

De meest bekende trekpleisters zijn SeaWorld, San Diego Zoo, Balbao Park en de kuststranden.

Zoals eerder reeds gezegd is San Diego één van de grootste militaire steden ter wereld. Het is de thuishaven voor de Pacific Fleet met tientallen onderzeeërs, kruisers, fregatten, hospitaalschepen, destroyers, vliegdekschepen en nog vele andere vaartuigen van de US Navy. De bekende US Navy SEAL's hebben hier één van hun opleidingsscholen en hun hoofdkwartier. Iedereen kent ook de filmklassieker Top Gun. Talloze beelden en filmmomenten zijn op locatie geschoten in en rond San Diego. We zullen dit van zeer nabij ervaren. Ook de Fighter Weapons School is een echte vliegbasis, in Miramar, net buiten de stadsgrenzen. De US Navy is sterk vertegenwoordigd in San Diego maar ook andere krijgsmachten zoals het US Marine Corps en de US Coast Guard hebben hier hun basissen.

 

 

111.jpg

1348011673.jpg

san-diego4.jpg

 

15:01 Gepost door Carl Verstrepen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.