07-05-12

CABRILLO NATIONAL MONUMENT

Als we in San Diego zijn gaan we ook even naar Point Loma van waar je prachtige beelden kunt schieten over de baai, San Diego, Coronado,...

Point Loma is een schiereiland waar je langs de ene kant uitkijkt richting stad, en aan de andere kant heb je een zicht over de oceaan. Vanop de sunset cliffs kan je zelfs enkele maanden per jaar naar walvissen kijken!

Het grootste gedeelte van Point Loma is militair domein en begraafplaats. De uiterste tip is een National Monument. Verder heb je er nog havens, residentiële en commerciële wijken, een universiteit,...

 

 

wing_PointLoma (750 x 499).jpg

pointloma (800 x 600).jpg

 

 

Dat National Monument waar we eerder van spraken is Cabrillo National Monument, genoemd naar de Eerste Europeaan die hier aankwam om het gebied dat nu gekend staat als California te ontdekken.

Het was hier waar Juan Rodriguez Cabrillo met zijn expeditie in 1542 voor anker lag. Hij kwam aan land op het Zuidelijkste puntje van Point Loma om van daaruit het gebied te verkennen.

Het park heeft verschillende panoramapunten, mooie wandelwegen, een vuurtoren, verdedigingsposten, een bezoekerscomplex,... Ook deze plek zal niet van onze aandacht ontgaan.

 

 

IMG_3780-126-of-447.jpg

Cabrillo-Szmurlo (750 x 487).jpg

cabrillio-11 (768 x 576).jpg

03:24 Gepost door Carl Verstrepen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.