16-05-12

The first 24 hours

Ondertussen is het bijna 24 uur geleden dat de groep voet op Amerikaanse bodem heeft gezet. Na de rit van LAX naar San Diego werd de inwendige mens versterkt in de lokale Denny's waarna iedereen aan een deugddoende nachtrust begon.

Na een veel te korte nacht, met dank aan het tijdsverschil, en een ontbijtje in het hotel werden we verwacht op HQ voor een ontmoeting met de "Senior Staff". Na de verwelkoming door de Fire Chief Javier Mainar en een bedanking van onze eigen Carl Verstrepen ging het naar de Maintenance Facility.

Op maintanance kregen we elk onze interventiekledij toegewezen naarna we een rondleiding kregen in de lokale 911-centrale. Daarna ging het opnieuw naar Maintenance waar alle aspecten van het onderhoud en herstelling van de voertuigen uit de doeken gedaan werd. Ook kregen we een previeuw van een aantal nieuwe voertuigen die binnenkort de straten van San Diego veilig zullen houden.

Na een snelle lunch in een van de lokale eetgelegenheden werden we verwacht op de union office. Daar werden we opgewacht door Frank De Clercq. Voorzitten van IAFF local 145 met Belgische roots die, ook al woont hij reeds meer dan 45 jaar in de VS, zijn nederlands nog niet verleerd is. Uiteraard was er hier de mogelijk om t-shirts, petten en dergelijke meer van de San Diego Fire Rescueaan te kopen.

Daarna ging het naar Station 21 om het 9-11 Memorial te bezoeken en een eerbetoon te brengen aan onze gevallen collega's.

Ondertussen zat iedereen op hete kolen om richting de stations te gaan waar ondertussen de meesten al een aantal oproepen hebben kunnen meepikken.

Met dank aan Facebook : Klaas - engine 26 - medical, Peter - 11 truck - got canceled, Jan - engine 21 - brandalarm en medicals

Benieuwd wat de komende nacht gaat brengen...

 

05:59 Gepost door Jan Van Cauwenberghe | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.